All Categories
Featured
Table of Contents
, Revisie 1 Pagina 47 van 85 5. 2 Vertaling naar het RUP 5. 2.2 5. 2.1 Opzet van het RUP Gezien er voor categorie 5, woningen gelegen in kwetsbare gebieden van bovenlokaal belang, geen aanvullingen zullen gebeuren ten opzichte van de mogelijkheden van de Codex, dienen deze deelgebieden dus niet in het RUP meegenomen te worden en krijgen deze woningen dus geen specifieke perimeter.
Het gaat om de 2 woningen gelegen in habitatrichtlijngebied. De opzet van het RUP zonevreemde woningen is dat van een perimeterplan (houten bijgebouw). Het is een plan dat de gemeente opdeelt in een aantal deelgebieden (perimeters) waarvoor een verschillend ruimtelijk beleid wordt vastlegt (omgevingsvergunning bijgebouw). De ontwikkelingsperspectieven voor de zonevreemde woningen zijn niet overal gelijk.
Het RUP zal nu per deelgebied, door middel van een perimeter in overdruk, specifieke bepalingen voor zonevreemde woningen formuleren. In het RUP worden de woningen dus niet herbestemd en blijft de onderliggende bestemming van het gewestplan dus behouden - bijgebouw kopen. De zonevreemde woningen krijgen dus specifieke voorschriften - aanvullend op de voorschriften van het gewestplan - door middel van een perimeter per deelgebied - poolhouse.
Hiervan bestaat immers een juridisch vaststaande kader. Dit is echter niet eenduidig het geval voor goedgekeurde, niet-vervallen verkavelingen. Om die reden werden de verkavelingen niet in rekening gebracht bij het opmaken van het grafische plan - steen bijgebouw. Dit doet geen afbreuk aan het feit dat het RUP niet van toepassing is voor woningen gelegen in goedgekeurde, niet-vervallen verkavelingen.
In de volgende figuur worden de 5 categorieën nogmaals opgelijst en wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingsperspectieven in relatie tot de mogelijkheden binnen de Codex. Op die manier wordt duidelijk hoe de mogelijkheden die geboden zullen worden binnen de verschillende perimeters van het RUP zich verhouden tot de mogelijkheden die momenteel gelden binnen de Codex en voor welke deelgebieden de Codex uiteindelijk een afdoende antwoord biedt.
Bovenlokale plannen kunnen dit gemeentelijk RUP steeds overschrijven. eiken bijgebouw zelfbouwpakket. Perimeters voor de niet-kwetsbare gebieden: Voor het bosrijke landschap werd vertrokken van de afbakening van de ankerplaats, met uitsluiting van de gebieden die in vorige categorie werden ondergebracht. Deze afbakening werd bijgestuurd (uitgebreid) ter hoogte van Doomkerke, waarbij de grenslijn rechtdoor werd getrokken ter hoogte van de Wantebeek.
, Revisie 1 Pagina 49 van 85 , Revisie 1 Pagina 50 van 85 6 OP TE HEFFEN VOORSCHRIFTEN, RUIMTEBOEKHOUDING, PLANBATEN, PLANSCHADE 6. 1 Op te heffen voorschriften en plannen Er zijn geen op te heffen voorschriften gezien het plan bestaat uit een overdruk op het gewestplan. 6. 2 Ruimteboekhouding Niet van toepassing, gezien het gaat om een overdruk op het gewestplan.
De conclusies van het onderzoek wordt hieronder weergegeven: ‘Het RUP bevestigt bestaande, vergund (geachte) zonevreemde woningen en betekent aldus slechts kleine wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie. Er zijn dan ook geen aanzienlijke milieueffecten te verwachten. bijgebouw kosten.’ Bij de verdere uitwerking van het RUP dienen volgende aandachtspunten meegenomen te worden: Beperken van de verhardingen tot wat noodzakelijk is, alsook maximaal werken met waterdoorlatende verhardingen,; Woningen gelegen in mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied, dienen te voldoen aan de watertoets.
Ook volgende maatregelen kunnen voorgesteld worden: mogelijkheid voorzien voor groendaken, zeer sterk vertragen van waterafvoer door hergebruik, infiltratie en berging, advies van de waterbeheerder voor eventueel strengere lozingsnormen en buffercapaciteit, verbod op reliëfophogingen in de tuinzone Voor woningen in effectief overstromingsgevoelig gebied kunnen volgende aanvullende maatregelen voorgesteld worden: verbod op ondergrondse constructies, maximaal 20% van de niet-bebouwde oppervlakte mag verhard worden, overwegen om het toegelaten bijkomend volume te beperken, aandacht voor het bouwen met een veilig vloerpeil.
Verhardingen enkel toegelaten binnen de 50m rond het hoofdgebouw, tot maximum 50m van de rooilijn. Extra aandacht voor een maximale integratie van de huiskavel in de waardevolle omgeving in het noorden van de gemeente. Bij geplande grondwerken in het plangebied is voorafgaand overleg aangewezen met de bevoegde archeologische diensten zodat een archeologisch vooronderzoek kan voorzien worden.
De dienst Mer oordeelde op basis van het onderzoek dat het voorgenomen plan geen aanleiding geeft tot aanzienlijke milieugevolgen en dat de opmaak van een plan, MER niet nodig is. 7. 2 RVR Niet van toepassing , Revisie 1 Pagina 52 van 85 ONDERZOEK TOT MER, RVR, WATERTOETS 7. 3 Watertoets 7 - kostprijs stenen bijgebouw.
Artikel 8 van dat decreet luidt: "Art. 8. § 1. De overheid die over een vergunning, een plan of programma moet beslissen, draagt er zorg voor, door het weigeren van de vergunning of door goedkeuring te weigeren aan het plan of programma dan wel door het opleggen van gepaste voorwaarden of aanpassingen aan het plan of programma, dat geen schadelijk effect ontstaat of zoveel mogelijk wordt beperkt en, indien dit niet mogelijk is, dat het schadelijk effect wordt hersteld of, in de gevallen van de vermindering van de infiltratie van hemelwater of de vermindering van ruimte voor het watersysteem, gecompenseerd.
Op 20 juli 2006 keurde de Vlaamse Regering het ontwerp van uitvoeringsbesluit over de watertoets definitief goed. Het besluit geeft de lokale, provinciale en gewestelijke overheden, die een vergunning moeten afleveren, richtlijnen voor de toepassing van de watertoets - schuifdeur bijgebouw. Het besluit, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2006 (Nr.
De kaart van de overstromingsgevoelige gebieden wordt regelmatig geactualiseerd. Op 1 juli 2014 keurden de bevoegde ministers een aangepaste kaart van de overstromingsgevoelige gebieden goed. De nieuwe kaart is van toepassing vanaf 1 september 2014. 7. 3.2 Toepassing op dit RUP Voor de meeste zonevreemde woningen zal het RUP weinig bijkomende bebouwing en verharding betekenen, waardoor het effect op de waterhuishouding minimaal zal zijn - houten bijgebouw.
Woningen gelegen in mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied, dienen te voldoen aan de watertoets. Uitbreiding is enkel mogelijk als voldaan wordt aan de watertoets en de gewestelijke verordening inzake hemelwater - bijgebouw stro. Volgende maatregelen kunnen voorgesteld worden om vermindering van infiltratie en vermindering van ruimte voor het watersysteem te vermijden of te herstellen: Mogelijkheid voorzien voor groendaken; Zeer sterk vertragen van de waterafvoer door hergebruik, infiltratie en berging; Advies van de waterbeheerder voor eventueel strengere lozingsnorm en buffercapaciteit.
Overwegen om het toegelaten bijkomend volume te beperken; Aandacht voor het bouwen met een veilig vloerpeil. Op basis van voorgaande bespreking kan gesteld worden dat de impact van het plan heel beperkt zal zijn en dat bijkomend randvoorwaarden gesteld worden om de impact tot een minimum te beperken.
, Revisie 1 Pagina 56 van 85 Algemene voorschriften 0 Algemene voorschriften VERORDENEND DEEL 0. 1 TOELICHTING Begrippenlijst Hieronder worden een aantal termen verduidelijkt zoals deze geïnterpreteerd worden bij het uitzetten van de ontwikkelingsperspectieven van de zonevreemde woningen. Hoofdzakelijk vergund: een stedenbouwkundige vergunningstoestand, waarbij ten minste negentig procent van het bruto-bouwvolume van de constructie, gemeten met inbegrip van buitenmuren en dak, en met uitsluiting van het volume van de gebruikelijke onderkeldering onder het maaiveld en van de fysisch aansluitende aanhorigheden die in bouwtechnisch opzicht een rechtstreekse aansluiting of steun vinden bij het hoofdgebouw, vergund of vergund geacht is, ook wat de functie betreft; Verkrot: niet voldoend aan de elementaire eisen van stabiliteit; Constructie: een gebouw, een bouwwerk, een vaste inrichting, een verharding, een publiciteitsinrichting of uithangbord, al dan niet bestaande uit duurzame materialen, in de grond ingebouwd, aan de grond bevestigd of op de grond steunend omwille van de stabiliteit, en bestemd om ter plaatse te blijven staan of liggen, ook al kan het goed uit elkaar genomen worden, verplaatst worden, of is het goed volledig ondergronds; Gebouw: een bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt (bijgebouw vergunningsvrij).
Hoofdgebouw: gebouw dat als woning wordt gebruikt en dat als belangrijkste bouwwerk valt aan te merken, door zijn constructie, afmetingen dan wel gelet op de bestemming - houten bijgebouw landelijk. Bijgebouwen: een gebouw dat in bouwkundig opzicht en / of functioneel opzicht, ondergeschikt is aan een op dezelfde woonkavel gelegen hoofdgebouw. Een bijgebouw kan aangebouwd zijn aan het hoofdgebouw of kan er los van staan.
Bouwvolume: het bruto-bouwvolume van een constructie en haar fysisch aansluitende aanhorigheden die in bouwtechnisch opzicht een rechtstreekse aansluiting of steun vinden bij het hoofdgebouw, zoals een aangebouwde garage, veranda of berging, gemeten met inbegrip van buitenmuren en dak, en met uitsluiting van het volume van de gebruikelijke onderkeldering onder het maaiveld; Wanneer ondergrondse ruimtes verblijfsfuncties herbergen, dienen deze oppervlaktes wel meegerekend te worden, aangezien ze niet als een gewone kelder kunnen beschouwd worden. houten bijgebouw zelf maken.
Table of Contents
Latest Posts
Huis Bouwen Limburg
Echo Welfsels
Tralieliggers Predallen
More
Latest Posts
Huis Bouwen Limburg
Echo Welfsels
Tralieliggers Predallen