Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen tegen indringers?  thumbnail

Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen tegen indringers?

Published Jun 14, 22
6 min read

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Een goede beveiliging van de woning is onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: van alarmsysteem tot camerabewaking. Hiermee voorkomt u inbraak of legt u bewijs vast. Beveiligingscamera's voor in en om de woning geven u een veiliger gevoel. In dit artikel meer over de wet- en regelgeving en installatie van een draadloos alarmsysteem.

Hoe je huis beveiligen met een beveiligingscamera?

Met een betrouwbaar bewakingssysteem verlaat u met een gerust hart de woning. Ook tijdens het verblijf in de woning voelt u zich een stuk veiliger. Wat kan een bewakingssysteem voor u betekenen? Een (draadloos) alarmsysteem waarschuwt tegen indringers. Eventueel schakelt het bewakingssysteem de hulpdiensten in. Met beveiligingscamera’s kijkt u live mee wat zich in en rondom de woning afspeelt. Ook is het mogelijk om beelden achteraf terug te kijken. Zo identificeert u inbrekers of criminelen. Handig als bewijslast: u mag deze beelden dan ook aan de politie doorgeven.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

Checklist huis beveiligen

Er zijn moderne systemen die de gebruiker informeren bij het detecteren van een inbraak. Maar nog steeds proberen de meeste aanbieders een systeem aan te bieden waarbij het niet mogelijk is dat je zelf wordt geïnformeerd door het systeem, en zeggen ze dat een abonnement noodzakelijk is om gebeld te worden als er een inbraak bij je is.

En wat doen ze voor dit bedrag? Jou bellen als de inbreker in je woning staat. Zou je voor een ander alarmsysteem hebben gekozen dat wel direct jou kan informeren over een inbraak, bijvoorbeeld via een App op je smartphone, dan had je deze maandelijks terugkerende kosten kunnen besparen. Natuurlijk is het voor een dergelijke vertegenwoordiger welke op provisiebasis werkt niet verstandig om over dergelijke moderne alarmsystemen te praten, de kans dat hij geen abonnement aan je kan verkopen wordt hierdoor immers te groot, en hierdoor loopt hij provisie / inkomen mis.

Met andere woorden: Als je niet bent aangesloten op een alarmcentrale die de opvolging bij een inbraak doet, ben je onvoldoende beschermt - De beste tips om uw huis te beveiligen. Maar niets is minder waar…Wie zegt dat alarmopvolging perse door een centrale alarmmaatschappij gedaan moet worden? Dat bepaal je toch zelf! Als er een modern alarmsysteem is dat jou zonder tussenkomst van een derde partij op de hoogte brengt van een inbraak, kun je toch ook zelf de politie bellen en aangeven wat er aan de hand is.Als je je oma op de camerabeelden ziet dan weet je dat je geen politie hoeft te bellen. Overigens, wist je dat de tarieven van een alarmcentrale enorm verschillen. Laat je een vertegenwoordiger komen en sluit je dit bij hem af, moet je rekenen op ongeveer 500 euro per jaar - De beste tips om uw huis te beveiligen.

Het verschil tussen deze bedragen gaat in de zak van de vertegenwoordiger, en dat elk jaar terugkerend (De beste tips om uw huis te beveiligen). Ben je dus op zoek naar een alarmsysteem met doormelding naar een meldkamer, kies dan voor een modern alarmsysteem waarmee je zelf kan bepalen welk meldkamer bedrijf je hiervoor neemt - Beveiligingscamera. Je kunt dan ook nog eens de verschillende tarieven per meldkamer opvragen, zodat je er zeker van bent dat je een nette prijs voor deze service betaald.

Men vermeld dan om de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen het systeem jaarlijks een keer getest moet worden, of alle detectors nog wel juist functioneren, en of de batterijen in bijvoorbeeld de afstandsbedieningen nog niet leeg zijn. Wat als je nu direct een alarmsysteem had gekozen dat beter bij je past, Als je beter was geïnformeerd door het beveiligingsbedrijf had je niet te maken met deze hoge kosten (De beste tips om uw huis te beveiligen).

Wat heb ik nodig voor een veilig huis?

Wat voor alarmsysteem moet je kiezen? Alarmsystemen zijn verdeeld in bepaalde gradaties. Je kunt kiezen voor systemen in een grade 1 of grade 2 klasse, maar indien je extreem dure goederen wilt verzekeren kan de verzekeraar verplichten om een grade 3 of nog veel hoger te laten installeren. De beste tips om uw huis te beveiligen. Het AJAX systeem is grade 2.

Helaas is deze klasse bepaald in een tijd dat er nog alleen op Wi-Fi gebaseerde draadloze systemen beschikbaar waren, en we kunnen toch wel stellen dat deze Wi-Fi systemen een veel lager niveau van beveiligen biedt (ajax alarmsysteem). Eigenlijk werken deze ouderwetse systemen op basis van 1-weg communicatie en kunnen de producten niet onderling met elkaar communiceren, met andere woorden: Dat is waardeloos - De beste tips om uw huis te beveiligen.

Het bereik is slecht en het signaal onbetrouwbaar. Het AJAX systeem daarentegen heeft een eigen ontwikkeld draadloos protocol genaamd Jeweller, dat is zuinig want de batterijen gaan in de detectors tot 7 jaar mee, en het heeft een enorm bereik tot wel 2. 000 meter in open veld. In de praktijk betekend dit dat het beveiligen van tuinhuisjes en garages indien de centrale zender in je meterkast in de woning ligt geen enkel probleem is.

800 meter uitbreiden. Hierdoor zijn zelfs de grootste fabrieken optimaal en volledig draadloos te beveiligen. Let dus bij de aanschaf van een alarmsysteem minimaal op onderstaande punten:Welke “grade” oftewel welke eisen stelt een eventuele verzekeraar aan het beveiligingssysteem(Ons advies is om indien mogelijk niet bij een verzekeraar aan te geven dat je een alarmsysteem hebt, dan kunnen ze als puntje bij paaltje komt ook niet onder een eventuele claim uitkomen door te zeggen dat het alarmsysteem niet stond ingeschakeld ten tijde van een diefstal)Wat kost het alarmsysteem mij totaal gedurende de jaren dat ik het gebruik, Welke mogelijkheden biedt het systeem nu en is het bedrijf actief bezig met het toevoegen van nieuwe producten, Is het systeem later makkelijk uitbreidbaar en toekomstbestendig, Is het systeem eenvoudig zelf te installeren zodat ik geen installatiekosten hoef te betalen, Onderhoudt het systeem zichzelf, of zijn er onderhoudskosten(Bij AJAX alleen eens in de 4 jaar één batterijtje per product wisselen van € 1,50)Is het systeem draadloos, of moeten er kabels getrokken worden, Bij een draadloos systeem: Wat is de levensduur van de batterijen en wat kosten deze batterijen, Bij een draadloos systeem: Wat is de afstand die een detector kan overbruggen, Bij een draadloos systeem: Wat gebeurt er als er een batterij leeg is, Waar komt de inbraakmelding binnen, bij een centrale of op je eigen smartphone, of beide, Indien je een alarmcentrale wenst, is hier vrije keus is, om de goedkoopste uit te kiezen, Wat wordt verstaan onder vroegtijdige detectie, is dit in de woning of al in je tuin zodat een daadwerkelijke inbraak voorkomen kan worden, Zijn detectors voor buiten überhaupt beschikbaar (AJAX heeft meerdere buitendetectors)Bij een draadloos systeem: Is het draadloze signaal te Jammen, en wat gebeurt er indien dit opzettelijk plaatsvind, Reageren de detectors op aanwezige huisdieren, Hoe bedien je het systeem (Bij AJAX met een smartphone en/of afstandsbediening of Key, Pad)Kunnen software updates eenvoudig worden geïnstalleerd en krijgt het systeem überhaupt updates, Zijn er ook andere producten koppelbaar zoals rookmelders, waterdetectors, of andere producten zoals verlichting, Wat gebeurd er indien de verbinding bij je thuis wegvalt tussen bijvoorbeeld een detector en de centrale, of als bijvoorbeeld het gehele internet thuis wegvalt, wordt je dan op de hoogte gebracht als je niet thuis bent, Op alle bovenstaande vragen kun je met een AJAX alarmsysteem een positief antwoord geven. De beste tips om uw huis te beveiligen.

Dankzij een constante verbinding van de AJAX Hub met de Cloud, en jou smartphone die middels de AJAX App met de Cloud verbonden is, wordt alles opgemerkt en aan je doorgegeven. Zelfs het opzettelijk door iemand verstoren van de draadloze frequentie waar het systeem op werkzaam is zal direct worden gemeld. De beste tips om uw huis te beveiligen.

Compleet alarmsysteem voor woningen en bedrijven

Bedrijven investeren al langer in goede alarmsystemen. Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Dankzij een goed alarmsysteem verkleint u de kans op inbraak. Bij een poging tot inbraak worden inbrekers afgeschrikt of is de pakkans vrij groot. Dat er zoveel vraag is naar een compleet alarmsysteem is dan ook niet vreemd. Al enkele jaren dalen de inbraakcijfers, allemaal te danken aan goed werkende inbraakwerende middelen.

Verschil tussen luid alarm en stil alarm

Normaal gesproken werkt een alarmsysteem met een luid alarm. Zodra een raam of deur opengaat of er wordt beweging gedetecteerd gaat er een sirene af. Deze sirene heeft een geluidsniveau van 120 dB en soms nog hoger. De sirene schrikt inbrekers af. Bovendien worden buurtbewoners gewaarschuwd. Een alarmsysteem met sirene is vooral aan te raden in dichtbevolkte gebieden. Er moet namelijk altijd iemand in de buurt zijn om een kijkje te kunnen nemen. Een stil alarm laat geen sirene afgaan. De melding wordt doorgezet naar een meldkamer.

Dit gebeurt er bij een stil alarm

Een stil alarm werkt anders dan een luid alarm. Er zijn bewegingsmelders en raam/deurmelders aanwezig. Bij detectie van beweging of wanneer een raam of deur open gaat dan klinkt er geen sirene. Hierdoor worden inbrekers ook niet gewaarschuwd. Ondertussen gaat er wel een stille melding naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ontvangt de alarmmelding. Deze schakelt de hulpdiensten in. Ook wordt de sleutelhouder gebeld, om te kijken of het niet om een valse melding gaat. Een stil alarm heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat inbrekers niet gewaarschuwd worden. Hierdoor wanen ze zich veilig en zullen niet vluchten. Wanneer de politie op tijd ter plaatse is dan kunnen ze de dieven op heterdaad betrappen. Nadeel van een stil anderen is dat buurtbewoners niet gewaarschuwd worden. Hierdoor kan het lang duren voordat iemand iets in de gaten heeft. Uiteraard worden politie en de eigenaar van het pand wel direct gewaarschuwd. Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden. Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.

Latest Posts

Huis Bouwen Limburg

Published May 14, 24
5 min read

Echo Welfsels

Published Mar 22, 24
8 min read

Tralieliggers Predallen

Published Mar 18, 24
7 min read